Bewuste AdemToen ik op een gegeven moment intuïtief en door eigen ervaring het bewust ademen ontdekte veranderde mijn leven compleet. Het bewust ademen heeft mij al jaren gedragen, door de zware momenten heen getild en de dagen van geestelijk en lichamelijk ongemak helpen overbruggen. De Adem is mijn weg, mijn contact met mijn ware Zelf en mijn healing. Het bewust ademen werkt bij mij altijd en laat mij nooit in de steek, ongeacht de situatie. Daarom is het een levenswijze voor mij! Ik heb het bewust ademen geïntegreerd in alles wat ik doe. Ik ben de Adem.  
“As far as I go, as close by I AM.
In every breath, I feel Myself.
In every breath, I know where I AM.
In every breath, I feel at home.
In every breath, I feel the Life.
In every breath, I choose to live.

In every breath.

As far as I go, as close by I AM.” 

* * *
Bewust ademen is geen nieuwe ademtechniek, maar een uiterst natuurlijke manier van ademen. Een manier waarbij je bewust wordt van de oerkracht in je – het leven. Behalve dat bewust ademen zeer natuurlijk is, is het ook helend voor je hele Zijn! 
Het bewust ademen is een keuze voor het leven, een keuze om leven in te ademen. Het is een keuze om jouw eigen Adem te zijn! Jij kan altijd en overal bewust ademen, naast dat jij daarvoor eventueel een speciale moment van rust creëert. Jij zal ontdekken dat het bewust ademen vrij van ‘moeten’ is, vrij van moeten oefenen of iets moeten leren. Het is vrij van de gedachte ‘ik moet ademen, omdat het goed voor mij is’. Het bewust Ademen betekent de Adem toelaten, vrij zijn in de Adem. Het bewust ademen is zo natuurlijk voor jou dat als je dat eenmaal ontdekt en ervaren hebt, je pas goed zult begrijpen waarom bewust ademen zo bevrijdend is!
De (ziels)vrijheid kent meerdere aspecten waarvan de bevrijde Adem de basis is. Adem is leven – jij bent de Adem!  
De adem heb je altijd bij je: adem is jouw eigen prachtige middel om tot Jezelf te komen. Bewust ademen komt op een mooie en unieke ervaring van jouw ware staat neer: die van de totale balans in je Zijn. De staat van vertrouwen in Jezelf. Door bewust te ademen kom je in de stilte in Je, in de ontmoeting en ervaring van Jezelf. Je zal ervaren hoe het voelt om in je eigen Adem te zijn. Je zal ervaren hoe jij in je eigen Adem kan rusten en herbalanceren en dan uit deze staat van Zijn het leven waarnemen! 
Op den duur raak je zo gewend aan de geweldige werking van de Bewuste Adem dat je letterlijk je eigen Adem wordt! Je zal nooit meer onbewust van je adem zijn, want je hebt het ‘Bewust ademen’ volledig geïntegreerd in je Zijn en in al je dagelijkse activiteiten. Je hebt Jezelf in wezen ‘ingeademd’ naar de aarde. De adem en het leven gaan samen en kunnen niet van elkaar losgekoppeld worden. Als jij bewust ademt, dan leef je ook bewust! Maar dit geldt net zo andersom: leef je bewust – dan adem je ook elke dag bewust in jouw eigen (ziels)vrijheid!
Door ‘gewoon’ te ademen ben je aan het overleven, door bewust te ademen ben je aan het leven!