Baby & Kind

Gebaseerd op zowel mijn visie op het leven, inzichten in het nieuwe bewustzijn als mijn persoonlijke ervaringen met (het opvoeden/ begeleiden van) baby’s en kinderen (ook met autistisch spectrum) ondersteun ik ze, zonodig. Ik voel baby’s/ kinderen intuïtief aan en ‘begrijp’ ze energetisch als ik met ze in contact ben. Ik voel het als zij niet vanuit hun natuurlijke staat van balans aanwezig zijn en/ of zich zo gedragen, d.w.z. als er onbalans is in ‘hun Zijn’ door wat voor reden dan ook. Ik ga niet therapeutisch met ze aan de slag, maar:

Ik spreek energetisch-intuïtief het nieuwe (zelf)bewustzijn bij baby’s en kinderen aan.

Baby’s en kinderen hebben een uitstekend functionerend (zelf)bewustzijn dat volledig zelfvoorzienend is. Een bewustzijn dat eigenlijk ‘wacht’ om zich volledig te kunnen ontwaken tot zijn mooiste expressie op aarde. Dit is ook mijn uitgangspunt als ik het (zelf)bewustzijn aanspreek. Dit betekent dat ik de baby’s/ kinderen ondersteun om zelfvoorzienend te zijn, in het geval van onbalans of disharmonie in ‘hun Zijn’. Ik faciliteer ze energetisch-intuïtief, zodat zij hun eigen balans kunnen herstellen.

 

* * *

Het kan behoorlijk confronterend zijn om je bewustzijn als baby te ‘laten aarden’/ belichamen, evenals als kind je draai op aarde te vinden. Hierdoor raken baby’s/ kinderen makkelijk uit hun natuurlijke staat van balans. Het onvermogen om zich aan te kunnen passen komt doordat er een bepaalde discrepantie is tussen wat er eventueel van ze verwacht/gewenst wordt, gebaseerd op het oude en gangbare in de omgeving, en wat het kind/de baby intuïtief voelt, gebaseerd op het nieuwe bewustzijn. Hun leidraad is wat het sterke (zelf)bewustzijn ze via intuïtie ‘aangeeft’. Zij proberen ‘koste wat het kost’ hun eigen waarheid intuïtief na te leven. Zelfs als de omgeving hen tot ander gedrag of op andere gedachtes probeert te brengen blijven zij vaak compromisloos hun eigen koers varen.

Dit kan als gevolg hebben dat er bij baby’s en kinderen een zekere, moeilijk te verklaren, spanning, ongemak of onrust ontstaat.

Vanwege dit sterke intuïtieve (zelf)bewustzijn gaan baby’s/ kinderen zich al gauw ‘anders’ gedragen dan men gewend is. Dit is vaak terug te zien in het gedrag als eigenzinnig, vroegwijs, uitdagend, stellig, onbuigzaam, lastig, dwars, druk, rebels etc. Omdat de baby’s/kinderen van de nieuwe tijden sterk intuïtief weten ‘wie zij zijn’ proberen zij zich ook hiernaar te leven, ongeacht het feit dat dit vaak wel tot botsingen of onbegrip leidt. Zij weten of begrijpen het gewoon niet beter dan wat zij voelen over Zichzelf. Herken jij jouw baby/kind hierin?

Sessies: ‘Welkom in je Lijf’ en ‘Adem – mijn beste vriend’

Voor meer informatie over deze vormen van ondersteuning lees je via deze link.