Sessies

Welkom in je Lijf! Prettig, rustig en veilig in je lijf voelen

Mijn Adem-ondersteuning kan voor iedere baby gebruikt worden, ongeacht of er (duidelijke) problemen zijn of niet. Ademen betekent leven en kan nooit kwaad! Als je een (pasgeboren) baby hebt die, op welke manier dan ook, niet lekker in haar lijf zit (onrustig, erg huilerig, baby met buikkrampen, moeilijk in slaap vallende/ doorslapende baby, schrikachtige of angstige baby, te actieve of juist te non-actieve baby etc.) kan ik er voor jou en jouw baby ter ondersteuning zijn.

Ik faciliteer jouw (pasgeboren) baby door bewust met haar te ademen. Ik ondersteun haar op die manier de balans in ‘haar zijn’ te herstellen en/of te versterken. Zo kan de baby zichzelf beter aarden/haar bewustzijn beter belichamen. Dit kan of bij jouw thuis óf bij mijn praktijk.
Het is ook mogelijk om alvast tijdens jouw zwangerschap bewust te ademen met jouw baby. Jullie allebei hebben ‘een eigen adem’, de baby ook, al ademt hij/zij nog niet werkelijk door de longen! Ik instrueer jou over het bewust ademen, zodat jij voortaan zelf bewust met jouw baby kan ademen. Ik laat je ervaren wat bewust ademen voor je doet en hoe dit tegelijkertijd gunstig voor jouw baby is!
Bewust ademen werkt behalve versterkend voor de verbinding tussen jou en jouw baby, ook versterkend voor de verbinding van de baby met Zichzelf, haar (zelf)bewustzijn. Door samen bewust te ademen kunnen jullie beide goed gecentreerd en gebalanceerd van elkaar genieten!

Visie: 'Zelfbewustzijn van baby's en kinderen'

Voor meer informatie over mijn visie m.b.t. het bewustzijn van baby's/kinderen klik hier


* * *

Adem – mijn beste Vriend!
In contact met Jezelf; in contact met een ander

Alle kinderen worden behalve met Zichzelf ook wel eens met andere kinderen en/of volwassenen geconfronteerd. Bijvoorbeeld onenigheid of ruzie met een ander kind, misschien vindt er wel plagen plaats of nog erger zelfs pesten. Er doen zich ook situaties voor waar een kind spanning voelt, onrustig of verdrietig is, zich niet begrepen voelt of in het algemeen niet lekker in zijn vel zit, door wat voor reden dan ook.
Ook zijn er best wat kinderen met bijzonderheden (o.a. met autistisch spectrum). Dit maakt het leven voor hen, naast situaties die hier boven worden genoemd, extra lastig en/of moeilijk te begrijpen. De speciale gaven en het bewustzijn van deze kinderen worden niet altijd erkend. Laat staan dat de omgeving begrijpt hun aparte talenten te waarderen. Dit kan tot (grote) frustraties leiden, met onbalans als gevolg.

Zoals de wereld zich geleidelijk verandert, zo veranderen ook de kinderen en hun behoeftes. Het is vaak niet gelijk mogelijk om ‘het systeem’ rondom de kinderen aan te passen. De nodige veranderingen in het systeem zullen geleidelijk met de tijd plaats vinden. Daarom is het belangrijk dat in deze snel veranderende wereld het kind op moeilijke momenten zelf zijn eigen balans weet te herstellen.

Naast dat ik een kind één-op-één ondersteun om zijn herbalancerende vermogen (het bewust ademen) te ontdekken, kan dit ook in groepsverband b.v. op een crèche of lagere school. Ik ondersteun kinderen om in hun eigen kracht te staan door het nieuwe bewustzijn in hen te prikkelen; het intuïtieve weten over de kracht van de eigen Adem. Dit doe ik door kinderen spelenderwijs de kracht van de eigen Adem te laten ontdekken. Hierdoor kan het kind zijn eigen Adem ‘als zijn beste vriend’ ervaren. Een vriend die altijd trouw aan je blijft en die je in alle omstandigheden steunt. Het mooie hiervan is dat deze ervaringen ook doorwerken tot beter contact met anderen; een gebalanceerd contact met Jezelf – een gebalanceerd contact met een ander.

Visie: 'Zelfbewustzijn van baby's en kinderen'

Voor meer informatie over mijn visie m.b.t. het bewustzijn van baby's/kinderen klik hier


* * *

N.B. Het is ook mogelijk om jongeren in het voortgezet onderwijs het 'bewust ademen' te laten ontdekken. Maatwerk - Workshop op school of privé!